Frank Vandenbroucke wil er niet van weten: "Ergste wat we de mensen kunnen aandoen"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Sp.a) zegt dat hij mensen geen valse hoop wil geven met roekeloze versoepelingen, om vervolgens weer op de rem te moeten gaan staan.

Vrijdag werd er op het Overlegcomité beslist om niet te versoepelen en een week af te wachten. "We wilden geen beslissingen nemen die roekeloos zouden zijn. De mensen snakken naar versoepelingen, en wij ook. Want het duurt zo lang", zei Vandenbroucke in 'Terzake'.

"Maar als je zou beslissen om regels te versoepelen, moet het eens en voorgoed zijn. Dan mag het niet zo zijn dat je na een paar dagen weer aan de rem moet trekken."

Ziekenhuisopnames

"En de cijfers die we vrijdag kregen, over de ziekenhuisopnames, zijn echt wel verontrustend. Het is niet gezegd dat dit zo blijft, maar die cijfers zijn voldoende verontrustend om te zeggen: even wachten."

"Het virus test ons uithoudingsvermogen en onze eenheid. Maar wij hebben heel snel en eensgezind besloten om geen risico's te nemen. Het ergste wat je kan doen met mensen die door miserie gaan, zoals de cafébazen en vele anderen, is hen valse hoop geven."