Hoe de Sihamegate ook deze minister genadeloos onderuit sleurt: "Bezopen Sinterklaas"

door: BVDO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) lanceerde op sociale media een filmpje waarin hij beloofde extra geld uit te trekken voor kwetsbare jongeren, maar dat werd niet bepaald vrolijk onthaald.

Zijn oproep was alvast goed bedoeld. "Wie zorgt mee voor een mooi vrijetijdsaanbod voor kwetsbare kinderen en jongeren? Met de Vlaamse Regering trekken we 3 miljoen euro extra uit voor sterke projecten", klonk het. In de nasleep van de gebeurtenissen rond Sihame El Kaouakibi kwam er op dat besluit echter ontzettend veel kritiek op Twitter.

"Weet u van waar het geld komt voor al die subsidies? Ik wel: van WERKENDE mensen, die straks door het begrotingstekort NOG meer dan 50% van hun loon moeten afstaan. Mensen reageren neg omdat ze het moe zijn hoe er met HUN geld wordt omgegaan. Heeft u daar al eens over nagedacht?", schrijft Jokke.

"En het argeloze en naïeve optreden van de Vlaamse overheden, de vriendjespolitiek, de particratische voorkeuren, de willekeur, het gebrek aan controle, gebrek aan meten van effectiviteit maakt veel burgers woedend. Ík begrijp dat. U niet??", klinkt het bij Vera.

"Uw respectloze reclame is misselijkmakend en bewijst dat u leeft in een ivoren toren onbewust van wat er onder het volk leeft en deze reactie op terechte kritiek maakt het alleen erger. Nederig zwijgen was hier meer op zijn plaats geweest", is de reactie van Dany.

"Man, snap toch eens dat mensen moeten wérken voor het geld dat u als een bezopen Sinterklaas rondstrooit, bovendien zonder democratische legitimiteit", stond er nog te lezen.

Dalle was onder de indruk, maar blijft achter zijn beslissing staan. "Heel wat respectloze reacties op deze projectoproep", reageerde hij in een nieuw bericht. "Eerlijk? Ik vind ze misselijkmakend. Het is niet omdat één de kanten eraf rijdt dat we iedereen over eenzelfde kam moeten scheren. Ja, ik neem het op voor mensen en organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren!"