"Ik denk dat Vlaanderen niet anders zal kunnen dan ook andere maatregelen nemen"

door: MRO
Petra De Sutter Groen
Afbeelding bron: Photonews

Wallonië en Brussel hebben de coronamaatregelen verstrengd, maar Vlaanderen volgt vooralsnog niet en dat is toch een risico, vinden federaal minister Petra De Sutter (Groen) en Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet Icuro.

"We moeten naar de toekomst kijken en dan kan ik zeggen dat we een strenge aanpak voorstaan, eendrachtig communiceren, maar ook binnen het kader waarin we op federaal niveau beslissingen kunnen nemen", licht Petra De Sutter de maatregelen die voor heel België gelden toe in De Zevende Dag op VRT.

Wallonië en Brussel hebben die maatregelen intussen verstrengd. "In de Vlaamse rand rond Brussel gaat het nu ook heel hard. Ik denk dat Vlaanderen niet anders zal kunnen dan ook andere maatregelen te nemen", aldus De Sutter.

Ook Margot Cloet maakt zich ernstig zorgen. "Ik denk dat Vlaanderen een risico neemt. Als je ziet dat de reproductiewaarde in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg naar 1,5 gaat, dat is het niveau dat we in Wallonië zien, dan maak ik me daar zorgen over."