Jan Jambon laat zich uit over reizen tijdens de krokusvakantie

door: MRO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Behoorlijk wat Belgen die tijdens de kerstvakantie naar het buitenland zijn geweest hebben het coronavirus mee naar België gebracht. Over enkele weken is het krokusvakantie, traditioneel de vakantie voor liefhebbers om te gaan skiën. Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is het nu nog te vroeg om daar al uitspraken over te doen.

"Ik zou zoveel weken voor de krokusvakantie wel willen zeggen dat je dan zeker niet op reis mag gaan of naar welke landen je wel of niet mag gaan, maar dat is onmogelijk", vertelde Jan Jambon in het parlement.

"In de kerstvakantie werden we geconfronteerd met die Britse variant. Plots word je wakker in een andere realiteit en moet je handelen naar die realiteit. Ik kan alleen maar zeggen dat de plaats op de curve bepalend is. Het aantal besmettingen en de druk op ons gezondheidszorgsysteem zullen op dat moment aangeven welke maatregelen we dan moeten nemen. Dat is vandaag gewoonweg nog te vroeg."

"Hopelijk hebben we op dat moment minder dan 800 besmettingen per dag en hebben we minder dan 75 hospitalisaties per dag. Dan kunnen we versoepelen. Als dat niet zo is, dan moet je ook geen valse verwachtingen scheppen en dan houden we dit regime aan. Ik hoop met u dat we wel in die situatie verkeren. We zullen het dag na dag opvolgen."