Jean-Marie Dedecker hard voor regering die IS-vrouwen wil terughalen: "Plaatsvervangende schaamte"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft in een opiniestuk in Knack fors uitgehaald naar de regering die het terughalen van IS-vrouwen uit Syrië niet uitsluit. 

Premier Alexander De Croo liet eerder deze maand optekenen dat België kinderen van IS-strijders wil terughalen en dat ook de situatie van de IS-moeders bekeken wordt.

Jean-Marie Dedecker is in zijn opiniestuk in Knack duidelijk. "Het is opvallend hoe we telkens gemasseerd worden om medelijden te vertonen met die moeders, en om te vergeten dat deze broedmachines van het kalifaat gruwelijke monsters en minstens medeplichtige beulen zijn, geen slachtoffers, maar oorlogsmisdadigers."

Dedecker verwijst naar de aanslagen in Zaventem en Maalbeek op 22 maart 2016. "Bij de islamitische terreuraanslagen in Zaventem en Maalbeek vielen er 31 doden, 270 gewonden en 1.572 officieel erkende slachtoffers. Ze werden tot nu toe amper vergoed. Van de voorziene 1,2 miljard euro bij de verzekeraars is er amper 27 miljoen uitgekeerd."

"Als verjaardagscadeau krijgen ze van onze regering nu twee speciale coaches, een Nederlands- en een Franstalige, en een blik jihadbruiden. Ik heb last van plaatsvervangende schaamte."