Van Quickenborne onder vuur over IS-vrouw: "Hij heeft daarover gelogen"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wordt er door Theo Francken (N-VA) van beschuldigd gelogen te hebben.

Van Quickenborne had gezegd dat de zes IS-vrouwen die eerder dit jaar samen met hun kinderen naar België werden teruggehaald, allen opgesloten zitten.

Maar dat blijkt niet helemaal te kloppen: één van hen is sinds oktober vrij. De 34-jarige vrouw moet wel strenge voorwaarden naleven.

De Morgen meldt dat de fout bij het federaal parket ligt, dat documenten bezorgde aan Van Quickenborne die niet up-to-date waren. "Dat was een vergissing", citeert de krant de woordvoerder van het parket. Van Quickenborne zelf reageerde niet.

Francken

Theo Francken windt zich op sociale media op: "De minister liegt het parlement en de bevolking voor. Een Kamerlid (Franckens partijgenoot Koen Metsu, red.) wijst hem hierop. Nu geeft de minister geen commentaar."

"Paars-groen repatrieert actief en peperduur Syriëgangers. De oppositie uit bedenkingen, de regering lacht die weg. Na drie maanden loopt de eerste al vrij rond."

Download nu de gratis app van Redactie24