Jean-Marie Dedecker zeer kwaad: "Belachelijk en een belediging voor Parlement"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft zich bijzonder boos gemaakt in de Kamer. Volgende week geeft premier Alexander De Croo zijn regeringsverklaring en Dedecker zal dan slechts 5 minuten spreektijd krijgen om te reageren.

"Mevrouw de voorzitster, ik heb de indruk dat u mij of de onafhankelijke volksvertegenwoordigers zo dicht mogelijk bij de uitgang wil. Ik lees in de notulen die zijn gemaakt van de vergadering van de fractievoorzitters dat ik als onafhankelijk lid volgende week zegge en schrijve vijf minuten spreektijd krijg om mijn mening te geven over de regeringsverklaring."

"Ik heb tegen de heer Van Peteghem opgemerkt dat vijf minuten de tijd is om een stand-up comedy-optreden te geven. Ik meen dat u dat in het debat op de duur verwacht", aldus Jean-Marie Dedecker in de Kamer.

"Ik heb eens nagekeken wat er is gebeurd in 2014. Toen was de heer Patrick Dewael Kamervoorzitter. Toen werd door de heer Patrick Dewael aan een onafhankelijk lid nog vijftien minuten spreektijd gegeven."

"U kunt de heer Dewael niet beschuldigen van overdreven democraat te zijn. Mijnheer Dewael, in die tijd was u immers ook al een beetje dictator. Nu vandaag krijgen wij als volksvertegenwoordigers precies vijf minuten tijd om te antwoorden op de regeringsverklaring."

"Mevrouw de voorzitster, schaf in dat geval het Parlement af en nodig de grote politieke partijen uit om er een show voor hen van te maken. Geef veertig minuten spreektijd aan de oppositie, twintig minuten aan de meerderheid en laat de rest buitenstaan."

"Dat bespaart mij dan een rit van Oostende naar hier, die meestal twee uur duurt door de opstoppingen, en dan nog een rit van twee uur naar huis. Vijf minuten spreektijd is belachelijk en een belediging voor het Parlement."

Download nu de gratis app van Redactie24