Klachten over ziekenhuizen: “Kermend van de pijn terug naar huis gestuurd”

door: BVDO
ziekenhuis hospitaal
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De spookrijder die een zwaar ongeval veroorzaakte in Oostende was eerder die dag in het ziekenhuis geweest omdat hij opgenomen wilde worden.

De man zat met de nodige problemen en wou opgenomen worden in het ziekenhuis om zich te laten helpen. Het ziekenhuis ging daar niet op in. De man reed daarna in tegengestelde richting de autosnelweg op.

Hij overleed zelf na de botsing met een camper. In die wagen werden drie mensen zwaargewond door het ongeval. Wij vroegen onze lezers of zij al weggestuurd waren op spoed of bij de dokter. Een greep uit de reacties...

“Heel veel hulp gezocht voor onze zoon niet gekregen, vandaag is hij 10 jaar overleden.”

“Schandalig is het. Ik praat niet goed wat hij gedaan heeft, maar de mens ging hulp vragen en werd overal weg gestuurd. Hadden ze hem geholpen op de een of de andere manier, het was misschien niet gebeurd.”

“Dit kan niet! Iedere mens heeft recht op verzorging. Is een basisrecht.”

“Ja, huisarts had mij doorverwezen met brief, maar ik werd zelfs bijna uitgelachen door de spoedarts, kon evengoed blind geworden zijn.”

“Dacht dat de wet was dat iedereen geholpen moest worden op medisch vlak.”

“Ja, in de triage van covid. Een week later lag ik met zuurstof op de corona-afdeling.”

“Men wordt niet meer snel serieus genomen. Jammer genoeg.”

“Ja is jammer genoeg zo! Mensen die lijden aan psychische problemen, psychose... worden niet geholpen. Dit is werkelijkheid. Spijtig genoeg!”

“Ja zeker, kermend van de pijn door een gesprongen cyste op mijn eileider. Terug naar huis gestuurd omdat de gynaecologe niet aanwezig was. Na een baxter met zware pijnmedicatie terug moeten vertrekken. Twee dagen later met spoed geopereerd en met buikvliesontsteking er bovenop. Twee weken in het ziekenhuis gelegen.”