Deze straf krijgt spoedarts die drie patiëntes seksueel misbruikte

door: BVDO
Ziekenhuis - spoedgevallen
Afbeelding bron: Photonews

Het onderzoek naar de spoedarts ging in september 2017 van start. Een jonge vrouw die onwel was geworden stapte naar de politie.

Een jonge vrouw die onwel was geworden, vermoedelijk omdat iemand drugs in haar drankje deed, werd door haar zus binnengebracht op spoed. De spoedarts zei dat de zus de onderzoekskamer moest verlaten. Hij onderzocht haar zonder chirurgische handschoenen.

“Volgens het slachtoffer raakte hij haar borsten, schaambeen en binnenkant van de dijen aan, op een sensuele manier, alvorens haar met zijn vingers te penetreren”, schrijft Bruzz over de zaak.

“Ook kuste hij haar borsten, om dan opnieuw met zijn handen en zijn mond naar beneden te glijden. De vrouw trok daarop haar benen op en verwittigde onmiddellijk haar zus, die even verderop zat.”

De arts werd nog dezelfde avond gearresteerd. Hij had al twee weken eerder een andere patiënte aangerand. Hij werd onmiddellijk ontslagen, maar kwam vrij onder voorwaarden. Hij ging in Aarlen werken en maakte ook daar nog een derde slachtoffer.

In 2022 werd hij veroordeeld tot drie jaar cel voor de feiten in Brussel, maar werd hij vrijgesproken voor de feiten in Aarlen. Hij moest echter voor het hof van beroep verschijnen en kreeg nu vijf jaar voor de drie feiten, waarvan één jaar met uitstel. Het hof beviel zijn onmiddellijke aanhouding.