Kristof Calvo reageert na kritiek van Pieter De Crem op Vivaldi

door: MRO
Kristof Calvo van Groen
Afbeelding bron: Photonews

Pieter De Crem vindt dat CD&V niet moet meestappen in een Vivaldi-regering met groenen, liberalen en socialisten. Dat maakte hij duidelijk in een interview in De Standaard. Kristof Calvo reageert met glimlach.

Huidig minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem is geen voorstander van een Vivaldi-coalitie en dat liet hij duidelijk optekenen. 

"Ik las dat Pieter De Crem hetgeen op tafel ligt heel erg groen vond. Ik hoop dat het een heel groen akkoord wordt", glimlacht Kristof Calvo bij Villa Politica.

"Dat is onze ambitie voor dit land. Strijden voor het klimaat, zorgen voor groene jobs is geen kwestie meer van enkel de groenen."

Niet altijd makkelijk

"Het is ook geen geheim dat Pieter De Crem niet de allergrootste supporter is van Vivaldi, maar ondertussen wordt er verder gewerkt, ook met de collega's van CD&V. Dat is niet altijd makkelijk. Ik heb begrip voor een aantal bezorgdheden, die zijn er ook bij ons."

"Alle partijen zijn verplicht om zichzelf te overstijgen, om een stukje risico's te nemen en vooral ook om de mogelijkheden die er in dit land zijn te gaan benutten. Ik geloof dat er veel mogelijk is, ook met CD&V."