Vier ministers vernederd in de Kamer: "Jullie hebben niet hard genoeg gewerkt"

door: STS
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Sander Loones heeft uitgehaald naar een aantal ministers uit de Vivaldi-coalitie. Hij vindt dat die slecht voorbereid zijn en niet hard genoeg gewerkt hebben tijdens de coronacrisis.

"Corona was in essentie een veiligheidscrisis en een gezondheidscrisis. Dat die ministers (Verlinden en Vandenbroucke, red.) keihard hebben gewerkt, hebben we allemaal gezien", stak Loones van wal.

"Maar het spijt me verschrikkelijk. Er zijn heel wat ministers die niet in het heetst van de strijd zaten, die niet in de vuurlinie stonden."

"Waar ik vanuit ging, was dat terwijl minister Annelies Verlinden en minister Frank Vandenbroucke keihard aan het werken waren, al die andere ministers ook keihard aan het werken waren."

Lalieux, Dermagne, Clarinval, Gilkinet

Vervolgens noemde Loones namen: minister van Pensioenen Karine Lalieux, minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne, minister van Middenstand en Zelfstandigen David Clarinval en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet kregen allen een veeg uit de pan.

"Mevrouw Lalieux, u stond niet in het heetst van de strijd. Iedereen ging ervan uit dat u met een fenomenaal plan rond de pensioenen ging komen."

"Ik zou hetzelfde kunnen zeggen over minister Dermagne, want zijn rekensom rond de jobs lukt niet."

"Ik zou hetzelfde kunnen zeggen over minister Clarinval. Waar zijn die voorbereidingen om de economie verder te lanceren? Ik heb nog geen grote projecten gezien."

"Minister Gilkinet stond toch ook niet bepaald in de vuurlinie van de coronacrisis? We hebben hem even gezien toen we moesten weten of we wel of niet aan het raam mochten zitten in de trein. Maar dat was het. Grote, andere, plannen hebben we nog niet gezien."

Download nu de gratis app van Redactie24