Meyrem Almaci walgt van wat Bart De Wever zei over coronadoden

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Een uitspraak over de meer dan 27.000 coronadoden in ons land komt Bart De Wever op kritiek te staan, onder meer van Meyrem Almaci.

De N-VA-voorzitter stelde in 'De Afspraak' dat het coronavirus op vlak van oversterfte een "anekdotische pandemie" zal zijn.

"Met zoveel doden op zo korte tijd zou je een nationaal trauma verwachten, maar dat is er niet. In Antwerpen zie je voor het jaar 2020 dat de oversterfte vooral 80-plussers behelst. En dat de oversterfte van dat jaar de ondersterfte van de volgende jaren zal zijn."

"Uiteraard zullen er ook ander mensen sterven, maar in de wet van de grote getallen zal zich dat uitvlakken en zal Covid op vlak van oversterfte een anekdotische pandemie zijn. Zeker in vergelijking met de cholera-jaren van de 19de eeuw, toen 2,5% van de bevolking stierf."

Almaci

Op sociale media weerklinkt kritiek. Onder andere Groen-voorzitter Meyrem Almaci postte een reactie op Twitter.

"Deze week werd de vader van een goede vriend begraven. Vroegtijdig gestorven aan Covid. Deze uitspraak van Bart De Wever, die mensen, geliefden, tot cijfers en statistieken reduceert, is van een cynisme dat elke menselijkheid verdringt", schreef ze.

Download nu de gratis app van Redactie24