Minister Annelies Verlinden reageert op organisatoren nieuwe La Boum

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een antwoord klaar op de brief die de organisatoren van La Boum 2. Die willen op 1 mei een groot feest organiseren in Brussel.

Het nepfestival La Boum kende op 1 april een dramatische ontknoping in Terkamerenbos in Brussel. De aprilgrap draaide uit op rellen waarbij heel wat gewonden en arrestaties vielen.

Een nieuwe groep wil op 1 mei een tweede editie organiseren. Die kwam er nadat minister Verlinden had opgeroepen om door te bijten en de maatregelen te respecteren.

Ze daagden Verlinden uit om haar toestemming te geven. “Als er geen antwoord komt, vinden we dat we het recht hebben om wilde feesten te organiseren”, klonk het in de brief.

Minister Verlinden liet haar medewerkers reageren. “De datum van 1 mei zal te vroeg komen. Daarvoor zijn de cijfers nog niet goed genoeg. Het aantal besmettingen is nog altijd zeer hoog. Slechts 16 procent van de bevolking is ingeënt. De cijfers dalen, maar ze blijven te hoog”, staat in de mededeling.