Minister Van der Straeten komt met enkele opmerkelijke uitspraken over de regering

door: BVDO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Meer en meer rijst de vraag of de federale regering alle coronamaatregelen nog op een democratische manier beheert. Volgens minister Tinne Van der Straeten (Groen) loopt alles perfect.

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) deed op Radio 1 enkele opmerkelijke uitspraken over het democratisch gehalte van de coronamaatregelen. “De crisis in ons land wordt aangepakt door een toptrio. De premier, minister Vandenbroucke en minster Verlinden. Zij houden altijd het hele plaatje op de radar”, zei Van der Straeten in ‘De Ochtend’.

En dat draait volgens Van der Straeten perfect zoals het moet. “Zij zorgen ervoor dat we op een veilige manier in ons land kunnen leven, dat de besmettingen onder controle geraken, maar ook met respect voor de grondrechten.”

Toch gaan er heel wat stemmen op dat het parlement buitenspel gezet wordt, maar volgens Van der Straeten is dat niet het geval. “We luisteren naar de kritische stemmen en nemen die feedback mee. We zijn de crisis aan het beheren en werken aan de blauwdruk en groendruk van ons land na de crisis. Als ploeg zijn we heel goed op elkaar ingespeeld.”