Minister Van der Straeten wil drie maatregelen: “We worden leeggezogen door het buitenland”

door: BVDO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil dat ons land door de energiecrisis eindelijk een gepast beleid voert om onafhankelijk te zijn van het buitenland.

Door de energiecrisis staat ons land voor enorme uitdagingen. Niet alleen moet er snel een oplossing komen om de prijs nu direct naar beneden te halen, er moeten ook oplossingen komen om dat in de toekomst te vermijden.

Minister Van der Straeten wil dat ons land drie zaken samen aanpakt. Er moet ten eerste een nieuw steunpakket komen om de factuur nu direct kleiner te maken. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de komst van energiebronnen uit hernieuwbare energie en moet er een kalender komen voor de kernuitstap. Het een kan echter niet zonder het andere.

“Zo versterken we onze energieonafhankelijkheid en kunnen we mensen beter beschermen tegen de hoge prijzen. Het is net omdat we zo afhankelijk zijn van fossiele energie dat we zo veel moeten betalen. Onze economie en portemonnee wordt leeggezogen door afhankelijkheid van het buitenland. We moeten sneller vergroenen om energiefactuur structureel te verlagen”, laat ze in een mededeling weten.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24