Minister Vandenbroucke verrast met uitspraak: "Het is geen verhaal van regeltjes"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Er ontstond verwarring omtrent de knuffelcontacten. Ook een kind jonger dan 12 jaar wordt geteld als een knuffelcontact. Je mag bijvoorbeeld niet je kleinkind en de moeder tesamen in je huis uitnodigen, of 2 kleinkinderen samen.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) benadrukt dat ook kinderen het virus verspreiden. Volgens de minister, die altijd zeer duidelijk probeert te zijn in het uitleggen van de maatregelen, is het geen verhaal van regeltjes. Het belangrijkste is dat iedereen zeer voorzichtig is.

"Oudere mensen met kleinkinderen is af te raden, daar moeten we jammer genoeg mee opletten. Ook jonge kinderen kunnen besmettingen overdragen. Kinderen worden er veel minder ziek van, maar ze kunnen ook besmettingen overdragen", zegt Vandenbroucke in Terzake op Canvas.

"Dit is geen verhaal van regeltjes, maar vooral een verhaal van begrijpen waar het om gaat. We moeten begrijpen waarom we voorzichtig moeten zijn."

"Als mensen begrepen hebben dat ze heel voorzichtig moeten zijn, maar misschien dachten dat kinderen onder 12 jaar niet meetelden als knuffelcontact, maar toch heel voorzichtig waren dan is er geen man overboord."