Minister Verlinden wijst ongehoorzame burgers terecht: "Ik vind dat ook maar fair"

door: MRO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) merkt ook dat steeds meer mensen coronamaatregelen naast zich neerleggen. Ze wijst alle burgers nogmaals op hun verantwoordelijkheid.

Minister Verlinden begrijpt dat het voor veel mensen bijzonder lastig wordt, de situatie duurt nu ook al meer dan een jaar. "Het zijn de laatste meters bergop en dat zijn de lastigste", vertelde ze in Het journaal laat op VRT.

"Het is zo vervelend om nog altijd niet te kunnen doen wat we zo prettig vinden. Maar we hebben afspraken gemaakt met elkaar en we zijn bezig naar het einde van de tunnel te gaan en het licht aan het einde van de tunnel te zien." 

Annelies Verlinden merkt dat sommigen het niet meer kunnen opbrengen om zich aan de maatregelen te houden, maar wijst hen op hun verantwoordelijkheid. Nog steeds worden heel wat mensen met Covid in de ziekenhuizen opgenomen.

Corona is nog niet achter ons

"We zien wel wat boodschappen van mensen die het echt beu zijn en die ook aankondigen dat ze zich niet meer aan de regels zullen houden."

"Corona is nog niet achter ons en we vragen ook nog altijd van mensen in zorginstellingen heel veel inspanningen. Ik vind het dus ook maar fair om ons aan de regels te houden, hoe moeilijk dat ook is."