“Minister Verlinden wordt in haar hemd gezet door De Croo”

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De commotie over de coronamaatregelen blijft ontzettend groot. Zeker nu de regering nog altijd geen werk heeft gemaakt van een pandemiewet en alles via ministeriële besluiten regelt.

Nochtans is er al heel veel gezegd dat die pandemiewet er zou moeten komen. “Ondanks de eerdere regeringsbeloftes is het nu duidelijk, er komt helemaal geen Pandemiewet die een wettelijke basis levert voor al die vrijheidsberovende maatregelen”, schrijft Theo Francken op Facebook.

De restricties worden nu per ministerieel besluit genomen, maar dat heeft volgens Francken zijn gevolgen. “Avondklok, reisverbod, schamenscholingsverbod, quarantaineplicht, bezoekbeperkingen... Ze worden nu al maanden opgelegd en leiden tot eenzaamheid, armoede en massa’s psychologische problemen.”

Voor Francken is dat tegen de regels van de democratie in. “De regering beslist per besluit. Zelfs volmachten zijn niet meer nodig. Het parlement wordt opzij geschoven. Elk democratisch debat wordt gefnuikt. Minister Verlinden wordt in haar hemd gezet door De Croo”, klinkt het nog.