Peter De Roover haalt fel uit: “Knoeiwerk is het van de regering en ze moeten dan maar hun verantwoordelijkheid nemen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De oppositie vraagt een tweede lezing van de pandemiewet. Dat zal tijd vragen maar de pandemiewet moet ten laatste zaterdag goedgekeurd worden. Als dat niet lukt vervallen alle coronamaatregelen die het Overlegcomité de laatste keer genomen heeft.

Het lijkt om een vertragingsmanoeuvre van de oppositie te gaan. “Die zogenaamde pandemiewet zorgt dat het parlement wordt uitgeschakeld”, reageert Peter De Roover, fractieleider voor oppositiepartij N-VA, bij Radio 1.

“De regering betrok het parlement niet bij de beslissingen rond de coronamaatregelen en nu vragen ze het parlement om zichzelf buitenspel te zetten en om zich niet te bemoeien met die ingrijpende maatregelen.”

“De regering moet voor de maatregelen een parlementaire toestemming geven. Ik begrijp niet waarom de regering angst heeft voor het parlement.”

“Dat de genomen maatregelen nu op losse schroeven staan is het gevolg van het knoeiwerk van de regering met haar stomme pandemiewet. Daar zijn wij niet verantwoordelijk voor.”

“Als die coronamaatregelen vervallen moet de regering haar verantwoordelijk nemen en de beslissing volgen van het parlement."

Download nu de gratis app van Redactie24