Egbert Lachaert moet het ontgelden na wat hij op sociale media postte: "Wat een arrogantie"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Op Twitter regent het reacties nadat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een bericht postte. Vooral de hashtag '#zootje' die hij eraan toevoegde, schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Lachaert schreef: "Iedereen wacht ongeduldig op het ministerieel besluit met de nieuwe maatregelen omdat men zich wil kunnen organiseren. Beeld je eens in dat - zoals sommigen bepleiten - men nu nog een dagenlang debat en stemming in het parlement zou moeten hebben alvorens we echt weten hoe het zit. #zootje. #pandemiewet." 

"Zootje? De voorzitter van de partij die de premier levert, doet uitschijnen dat het parlement en het parlementair debat een zootje is? Hoe ver gaat dit nog gaan? Dit lijkt zelfs niet meer op links-liberalisme. Eerder communisme à la Volksrepubliek China", zegt Mario.

"Debat en stemming in het parlement is voor jou dus 'een zootje'? Misschien toch eens heel dringend je democratische waarden van onder het stof halen en grondig evalueren of je profiel en dat van je partij daar nog wel in past", schrijft Raf.

"Beeld je eens in dat er democratie aan te pas zou komen! Wat een arrogantie!", vindt Dean.