Na alle klachten: Minister Peeters verrast met uitspraken over nieuwe dienstregeling van De Lijn

door: BVDO
De Lijn - bus
Afbeelding bron: Photonews

Sinds zaterdag is er een nieuw vervoersplan van De Lijn actief. Er kwamen de voorbije weken al heel wat klachten binnen.

Het voorbije weekend ging het nieuwe vervoersplan van De Lijn in voege. Er kwam enorm veel protest van reizigers, omdat er duizenden haltes verdwenen om vervangen worden door flexvervoer, de vroegere belbus.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) zegt dat ze de kritiek gehoord heeft, maar dat het echt nodig was dat er iets veranderde bij De Lijn.

“Er wordt al jaren geklaagd over De Lijn”, zegt ze in ‘De zevende dag’. “Op sommige plekken zijn de bussen leeg, elders zijn ze overvol.”

De echte grote test gaat vandaag in en wellicht moet er bijgestuurd worden. “Je kunt dit niet als 1 vast gegeven beschouwen. Als er een probleem is, moet dat worden aangepakt. Maar vandaag worden er heel veel doemscenario's geschetst. Ik geloof er echt in.”

“Laat ons nu starten met de uitrol, maar tegelijk waakzaam zijn. Mobiliteit is een basisbehoefte. Iedereen heeft recht op openbaar vervoer. Niemand mag in de kou blijven staan, daarover zal ik waken.”