Nieuwjaarsreceptie of gemeenteraad: Telewerken is blijkbaar niet voor iedereen verplicht

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Telewerken blijft tot 1 april verplicht. De controles daarop zijn sinds eind vorig jaar opgevoerd, maar blijkbaar geldt dat niet voor iedereen even hard.

Telewerken en zoommeetings zijn het nieuwe normaal geworden. Of zou dat toch moeten zijn. Het online vergaderen is niet bepaald leuk, maar het kan nu eventjes niet anders. Al lijken politici daar een probleem mee te hebben.

Vorige maand was er al heel wat wrevel over de gemeenteraad van Brakel, waar ook premier Alexander De Croo (Open VLD) van uitmaakt. De burgemeester wil niet weten van online vergaderen. Ook de ‘online’ nieuwjaarsreceptie van Open VLD werd stevig op de korrel genomen.

In Aalter wordt de gemeenteraad al de hele coronacrisis in levende lijve gehouden. Daar is oud-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) burgemeester. Ook vanavond zit hij de gemeenteraad gewoon voor.

"We doen dit al altijd en houden daar ook aan vast. Tijdens een debat is het belangrijk om elkaar te zien en speelt ook de lichaamstaal mee. Of dit niet in strijd is met de verplichting tot telewerk? Een gemeenteraad valt onder professionele vergaderingen, en die kunnen mits het naleven van de voorwaarden doorgaan”, verduidelijkt hij zijn keuze aan HLN.

Volgens De Crem wordt de gemeenteraad met 30 personen gehouden in een groot auditorium voor 400 man. “Dat lijkt mij zelfs veiliger dan vandaag het openbaar vervoer nemen", besluit De Crem.