Frank Vandenbroucke wil dat iedereen het doet: "Héél duidelijke aanbeveling"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is bezorgd over de stijgende coronacijfers. Hij wil dat mensen opnieuw zoveel mogelijk thuis gaan werken.

"We weten wat we moeten doen. Om te beginnen: telewerk. Voor wie dat kan, zou dat vanaf maandag de regel moeten zijn", zei Vandenbroucke op VTM.

"Dat betekent dat er minder mensen op de trein, de bus, de tram en de metro zullen zitten. Er zal minder drukte zijn, en er zullen minder besmettingen op de werkvloer zijn. Dus vanaf maandag zou ik liefst zoveel mogelijk telewerk zien."

"Het gaat niet over een absolute verplichting, maar het is wel een héél duidelijke aanbeveling, die alle regeringen samen geformuleerd hebben."

"Ik denk dat het ook in het belang is van de bedrijven; we zien nogal veel mensen uitvallen wegens ziekte. Als bedrijven goed willen blijven draaien, kunnen ze misschien beter kiezen voor maximaal telewerk."

Mondmasker

"En dan is er nog de algemene voorzichtigheid. Een mondmasker opzetten wanneer je naar de winkel gaat, maar ook wanneer je in een gesloten ruimte komt. Hou afstand, draag een mondmasker, dat werkt heel goed."

"Als je bij mensen komt: let op met al te veel nauwe contacten, zeker als je al wat ouder en wat kwetsbaarder bent. Binnen is goede ventilatie, luchtverversing, uiterst belangrijk. En als je je ziek voelt: blijf thuis en laat je testen."

Download nu de gratis app van Redactie24