Bijzonder groot gevolg na verdwijnen van coronamaatregelen op werkvloer

door: BVDO
Werken - werkvloer
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de coronacrisis werd thuiswerk verplicht en heel wat werknemers zouden dat ook sinds het verdwijnen van de coronamaatregelen zo willen houden.

Door het wegvallen van de coronamaatregelen is ook thuiswerk niet meer verplicht. Bedrijven zien hun werknemers maar al te graag weer naar het bedrijf zelf komen, maar blijkbaar willen de werknemers dat niet.

Onderzoek van Acerta heeft aangetoond dat slechts zeven procent van de werknemers weer voltijds op kantoor wil werken. Veel mensen zien telewerk dan ook veel meer zitten om hun job uit te voeren.

"Om het maximum te halen uit hybride werken - de werkvorm die thuis- en kantoorwerk combineert - zou het soort werk moeten kunnen bepalen waar iemand dat werk doet", zegt Hannelore Van Meldert, hr-experte van Acerta Consult, in een persmededeling.

"Synchroon werk, dat is werk dat je samen met collega's doet zoals brainstormen, gebeurt best op kantoor. Asynchroon werk, dat wil zeggen werk dat mensen hoe dan ook individueel zullen uitvoeren, kan perfect van thuis."

Volgens Acerta is het ook voor de werkgever positief. Telewerk zorgt voor gelukkige medewerkers en een positieve uitstraling naar kandidaat-medewerkers klinkt het.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24