"Onaanvaardbaar dat belastingbetaler opdraait voor Foreign Terrorist Fighters met dubbele nationaliteit"

door: MRO
terrorisme
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Vlaams Belang verzet zich tegen de voorstellen in de Kamer betreffende de dubbele en meervoudige nationaliteit. Hiermee zou de consulaire bijstand door onze overheid uitgebreid worden ten voordele van Foreign Terrorist Fighters (FTF's).).

Vooreerst wil men het recht op consulaire bijstand voor Belgen met dubbele of meerdere nationaliteit uitbreiden tot deze landen waarvan ze ook de nationaliteit hebben. Op die manier zouden FTF's bijvoorbeeld de doodstraf kunnen trachten omzetten in een gevangenisstraf, iets waar de Iraakse autoriteiten een aanzienlijke som geld voor kunnen vragen.

"Het is onaanvaardbaar dat onze belastingbetalers opdraaien voor de terreurdaden die FTF's met dubbele nationaliteit hebben gepleegd in het buitenland", aldus Vlaams Belang Kamerlid Annick Ponthier.

Daarnaast wil men met een resolutie het ontdoen van de vreemde nationaliteit gemakkelijker maken. "Hier schuilt een adder onder het gras", zegt Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang).

"Wanneer allochtone criminelen of terroristen afstand kunnen doen van hun vreemde nationaliteit zijn ze enkel nog Belg en kan hen bijgevolg niet meer de Belgische nationaliteit worden ontnomen. Stateloosheid is verboden."