Opvallende vaststelling over hoelang Vlamingen, Walen en Brusselaars werken: "Aanslag op onze welvaart"

door: STS
Werken - arbeiders - werf
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

"Vlamingen werken langer dan Walen en Brusselaars." Dat meldt Vlaams Belang-Kamerlid Ellen Samyn op basis van cijfers die ze opvroeg bij minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).

"Ik vroeg cijfers op over de loopbaan van de ruim 86.000 personen die in 2021 op rustpensioen gingen", zegt Samyn. "Daaruit blijkt dat het aandeel personen met een loopbaan langer dan 30 jaar veel hoger ligt in Vlaanderen dan in Wallonië."

"Van de Vlamingen die met pensioen gingen in 2021 had 55 procent een loopbaan van meer dan 30 jaar achter de rug. In Wallonië was dat slechts 44 procent en in Brussel zelfs maar 34 procent.

"Terwijl 74 procent van Vlamingen een loopbaan van minstens 20 jaar heeft, is dat in Wallonië slechts 62 procent. Brussel doet nog slechter met 50 procent."

"Dit is onhoudbaar, en een aanslag op de Vlaamse welvaart", zegt Samyn. "De meest kwetsbare Vlamingen zijn hier het eerste slachtoffer van. Op hen wordt namelijk bespaard, zogezegd omdat er geen geld is. Denk maar aan de wantoestanden in de rusthuizen en de ellenlange wachtlijsten voor een plaats in de gehandicaptenzorg."