Overlegcomité op 26 februari: Dit moeten we alvast niet verwachten

door: WVDS
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Op 26 februari is er een nieuw Overlegcomité. De GEMS, het orgaan waarin experten zetelen die de politici adviseren, zal tegen dan een plan om stap voor stap te versoepelen uitwerken. Maar dit zal geen concrete data bevatten.

"Wij hebben gevraagd dat de experts tegen 26 februari een raamwerk geven dat rekening houdt met de onzekerheden die er zijn. Wij worden geconfronteerd met twee grote onzekerheden, die inzake de besmettingen en jammer genoeg ook die inzake de leveringen van vaccins", maakte premier Alexander De Croo bekend in de Kamer.

Steven Van Gucht maakt deel uit van de GEMS. Hij kondigt aan dat de experten geen concrete data zullen plakken op de toekomstige versoepelingen.

“We zijn binnen GEMS bezig om een plan op lange termijn op te stellen. Er is nog niets definitief beslist, het zijn de politici die het gaan moeten uitvoeren.”

“Het is een plan naar versoepelingen in de toekomst op basis van de cijfers en de vaccinatiegraad. Concrete data kunnen wij daar niet op zetten", vertelt Steven Van Gucht aan Redactie24.

Valse hoop

"Ik zou graag perspectief geven, maar als wij dat vandaag doen, met de onzekerheden die wij nu hebben, geven wij valse hoop", aldus De Croo.

"En valse hoop geven, is volgens mij het laatste wat wij de mensen moeten geven. Wat ik wel kan bevestigen, is dat wij de maatregelen die gelden geen dag te veel zullen laten gelden."