Paul Magnette slaat droom van Bart De Wever aan diggelen: "Heeft voor ons geen zin"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette heeft laten verstaan niet happig te zijn op een staatshervorming na de verkiezingen van 2024.

Dat is nochtans de grote droom van N-VA-voorzitter Bart De Wever: het "historische akkoord" met de PS, dat uitbleef na de jongste verkiezingen, alsnog te sluiten in 2024, en zo een aantal federale bevoegdheden naar het regionale niveau brengen.

"In het institutionele debat zeggen sommigen: wat we zelf doen, doen we beter. En anderen dromen van een terugkeer naar het België van weleer", stelde Magnette tijdens het openingscollege van het vak Politieke Wetenschappen aan de UGent.

"Deze twee standpunten zijn niet met elkaar te verzoenen, en eerlijk gezegd wil ik niet veel tijd verspillen aan deze discussie, terwijl we nog maar tien jaar tijd hebben om een echt antwoord te geven op de klimaatcrisis."

Sociale zekerheid

"Een staatshervorming heeft voor ons uiteraard geen zin. Wij hebben altijd gezegd dat de sociale zekerheid voor ons de essentie van België is", verklaarde Magnette later op VTM.

"Bart De Wever wil een grote staatshervorming, maar dat kan je nooit alleen doen."

Download nu de gratis app van Redactie24