Pensioenakkoord meteen onder vuur: "Belastingbetaler zal het gelag betalen"

door: STS
Bejaard - pensioen - geld
Afbeelding bron: Shutterstock/Matej Kastelic

Het akkoord over de pensioenhervorming wordt op kritiek onthaald. Politici van verschillende partijen laten zich daarover horen op Twitter.

Bart De Wever schrijft: "In een land waar alle financiële parameters op donkerrood staan, gaat De Croo nog maar eens op de knieën voor de PS. Grotendeels niet werken quasi gelijk aan een leven lang wel werken voor een pensioen. Onbetaalbaar en schandalig."

Sammy Mahdi postte: "Grote pensioenhervorming blijft uit, heel wat absurde voorstellen die werk allesbehalve valoriseren gelukkig ook. Wanneer je dagen en nachten nodig hebt om sommigen te overtuigen dat 20 jaar werken een absolute minimumvoorwaarde is, weet je genoeg. Eerste stap, de weg is nog lang."

Egbert Lachaert: "Dat er eindelijk een werkvoorwaarde voor minimumpensioen komt die naar 20 jaar evolueert, zoals we vroegen, is een grote vooruitgang. Dat wou niet iedereen, maar komt er wel. Natuurlijk is er daarnaast nog meer nodig voor toekomst van pensioenen. Het werk is niet af."

Tom Van Grieken: "Wat een farce! Zelfs wie nauwelijks heeft gewerkt, krijgt minimumpensioen. Dit is geen akkoord. Dit is gewoon De Croo die plat op de buik gaat voor de Waalse socialisten. De belastingbetaler, dus de Vlaming, betaalt het gelag."

Petra De Sutter: "Dit pensioenakkoord houdt rekening met mensen die voor anderen zorgden. Dit akkoord houdt rekening met mensen die plots ziek werden en het versterkt de pensioenrechten van vrouwen. Dit akkoord is niet het eindpunt van een grotere hervorming, maar het begin."

Conner Rousseau liet aan de openbare omroep verstaan niet tevreden te zijn. "Dit is geen grote hervorming. Ik ben ontgoocheld. De werkende mensen verdienen beter. Vooruit wil dat mensen die op hun 18de beginnen te werken op hun 60ste kunnen stoppen. Maar dat mensen ook effectief gewerkt hebben wanneer ze vroeger op pensioen willen."