Politicoloog Carl Devos over ruzie tussen experten en politici: "Dat begrijpen politici niet goed"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Experten en politici lagen de afgelopen maanden al meermaals met elkaar in de clinch. Ook nu vechten Marc Van Ranst en MR-voorzitter Bouchez publiek een robbertje uit. Carl Devos geeft zijn mening.

Ook premier Alexander De Croo liet duidelijk verstaan dat experten voorzichtiger moeten zijn met hun uitspraken zodat ze geen angst zaaien bij de bevolking. 

Experten adviseren de politici over de aanpak van het coronavirus, maar zijn het niet altijd eens met de beslissingen van de regeringen in ons land.

Om de problematiek aan te pakken besliste men om de experten te betalen. Politicoloog Carl Devos vreest dat dit het probleem niet zal oplossen. Hij wijst erop dat experten zich niet zomaar achter beslissingen van politici moeten scharen.

"Politici begrijpen blijkbaar niet zo goed hoe de academische wereld werkt. Het is niet omdat die 50 euro zitpenning krijgen voor een vergadering en daarom ‘in dienst van de overheid’ werken dat experts nadien loyaal moeten zijn aan politieke beslissingen", aldus Devos op Twitter.

Tags carl devos