Politie heeft het gehad met Annelies Verlinden: "Zelfs dat doet ze niet"

door: STS
Annelies Verlinden - politie
Afbeelding bron: Photonews

De politievakbonden zeggen verbaasd te zijn dat ze niets horen van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

De politie staakte dinsdag, waarbij delen van Brussel en de toegang tot Brussels Airport geblokkeerd werden. De agenten willen meer loon, en er zullen nog meer acties volgen.

Minister Verlinden voert de onderhandelingen met de politievakbonden. Maar van haar kant bleef het stil, klinkt het.

"We hebben helemaal nog geen uitnodiging gehad. Dat is zeer verrassend. We zijn al een paar dagen acties aan het voeren. We hebben zelfs geen telefoontje gekregen", zei Vincent Houssin van politievakbond VSOA op Eén.

"Ik hoor dat premier De Croo oproept om rond de tafel te gaan zitten. Dat doen we eigenlijk al een jaar. We hebben een aantal ludieke acties gevoerd. We hebben ook verwittigd dat we het niet pikken dat men een jaar met onze voeten speelt. Men laat de politiemensen twintig jaar in de kou staan, dat kan zo niet verder."

Pensioen

"Momenteel is het vertrouwen tussen ons en minister Verlinden zeer laag. Omdat men een aantal keer woordbreuk heeft gepleegd. Over de pensioenrechten die ze proberen af te nemen, bijvoorbeeld."

Download nu de gratis app van Redactie24