Premier Alexander De Croo heeft duidelijke boodschap voor dreigende Vladimir Poetin

door: STS
Alexander De Croo - Vladimir Poetin
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo heeft gereageerd op de dreigende woorden van de Russische president Vladimir Poetin.

Poetin herinnerde het Westen eraan dat Rusland ook over kernwapens beschikt en dat indien nodig alle middelen zullen worden ingezet.

"Ik denk dat we met de nodige rust moeten reageren. Als iemand dreigt, moet je geen bijkomende olie op het vuur gooien", reageerde premier De Croo voor de camera's van de VRT.

"Maar we moeten ook wel duidelijk zijn over onze positie. En die is dat we Oekraïne gaan blijven steunen en dat Oekraïne absoluut het recht heeft om zijn grondgebied te veroveren. En dat we die agressies van Rusland niet aanvaarden."

"We moeten wel de nodige rust bewaren op een moment dat Rusland dreigende taal spreekt die eigenlijk onaanvaardbaar is."

Intimidatie

"Het is niet de eerste keer dat er gedreigd wordt met nucleaire wapens, een paar maanden geleden was dat ook het geval. Toen heeft de NAVO op een zeer rustige manier gereageerd. Ik ga ervan uit dat we dat nu opnieuw gaan doen."

"We gaan ons niet laten provoceren. Anderzijds moeten we duidelijker dan ooit zijn over het feit dat we Oekraïne zullen blijven steunen en dat we ons niet gaan laten intimideren."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24