Premier De Croo fors: "Ga ons land niet overlaten aan Vlaams Belang of PVDA"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) spreekt forse taal als het gaat over extreemrechts en extreemlinks. Hij stelt dat hij België 'niet wil overlaten aan Vlaams Belang of PVDA'.

In de meest recente peiling doet de partij van de premier het slecht, maar Vlaams Belang en PVDA halen wel uitstekende resultaten. Alexander De Croo wil er alles aan doen om deze partijen uit het bestuur te houden.

"Het succes van extreemrechts en extreemlinks motiveert mij nog meer dan ooit. Ik ga ons land niet overlaten aan het Vlaams Belang en aan de PVDA", zegt de premier bij VTM Nieuws.

"Ik zal er alles aan doen om te tonen dat er een alternatief is. Ons land overlaten aan Vlaams Belang en PVDA, dat betekent ons land economisch recht in de afgrond duwen."

Welvaart niet laten verkwanselen door Vlaams Belang en PVDA

"We hebben een begrotingsinspanning gedaan die denk ik de juiste is. De kritiek van die 2 partijen is dat we niet moeten besparen, zij zeggen dat geld uitgeven op zich geen probleem is."

"De welvaart die wij decennialang opgebouwd hebben ga ik niet laten verkwanselen door  partijen die enkel bezig zijn met problemen te creëren. Mijn oplossing om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen en proberen tot akkoorden te komen."