Premier De Croo heeft geen leuk nieuws over oudejaarsavond

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) heeft vooruitgeblikt naar de eindejaarsperiode. Het ziet er steeds meer naar uit dat er geen versoepeling van de maatregelen zal komen.

Dat zou willen zeggen dat het sluitingsuur van de horeca, om 23.00 uur, wellicht niet verlengd of afgeschaft wordt voor oudejaarsavond.

"We komen uit een periode waarin we stap na stap hebben moeten verstrengen. Het was niet altijd eenvoudig om goed te kunnen volgen welke maatregelen golden", zei De Croo tijdens een persconferentie.

"Ik denk dat we nu een set maatregelen hebben die evenwichtig zijn en die ook hun impact hebben. Ik zou er echt voor pleiten om zoveel mogelijk stabiliteit te hebben."

"De maatregelen zijn evenwichtig, de horeca kan openblijven tot 23.00 uur. Laten we nu de maatregelen duidelijk zijn niet opnieuw een discussie openen over uitzonderingen, over wijzigingen of versoepelingen...", voegde De Croo er op VTM aan toe.

"De maatregelen hebben effect, en wat we nu moeten doen, is die maatregelen een tijdje aanhouden. We zullen in de week van 20 december een evaluatie maken."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24