Premier De Croo opnieuw onder vuur: "Dat heb ik een premier nog nooit zien doen"

door: MRO
Paul Magnette en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het blijft maar rommelen in de Vivaldi-regering. PS-voorzitter Paul Magnette zit nu op ramkoers met premier Alexander De Croo (Open Vld) nadat die zelf een pensioenplan op tafel legde, een kernthema van PS.

"Ik ben zeer boos op Alexander De Croo", stelt Paul Magnette onomwonden in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws. "Hij is compleet incorrect te werk gegaan door onlangs zonder overleg een pensioenvoorstel op tafel te gooien."

Magnette verwijst naar de moeilijke periode die De Croo doormaakte na het opstappen van  staatssecretaris Eva De Bleeker en de uitgelekte WhatsApp-berichten die volgden. 

"De Croo komt in de problemen met die whatsapps? En wij zwijgen. We verdedigen de begroting. En wat doet hij om ons te bedanken? Hij valt ons aan op een manier die ik nog nooit zag. Ik heb ervaring met vier premiers. Nog nooit heb ik een premier zo zien doen."

Toch wil Magnette doorgaan met de Vivaldi-regering. "Dit vraagt een goede uitleg om verder te kunnen gaan. Ik accepteer dat niet. Maar ik blijf constructief."