Zal de ruziënde Vivaldi-regering het einde van het jaar halen?

door: MRO
Regering
Afbeelding bron: Photonews

De Vivaldi-regering herneemt na de zomervakantie zoals ze voor de zomervakantie is geëindigd: meningsverschillen worden in de verf gezet door krachtige verklaringen in de pers en op sociale media.

De sluiting van de kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 zorgt opnieuw voor ruzie binnen de Vivaldi-regering. Bevoegd minister Tinne Van der Straeten (Groen) staat lijnrecht tegenover cd&v en Open Vld, dat kan je hier nalezen

Er wordt al langer gespeculeerd over een mogelijke val van de regering-De Croo. Politiek journalist Ivan De Vadder gelooft echter niet dat het zover zal komen.

"Op dit moment de regering laten vallen zou één van de meest dwaze beslissingen zijn die je kan nemen. Dat zal wellicht niet gebeuren, maar een regering valt soms over incidenten die je niet op voorhand kan voorspellen", aldus De Vadder in 'De Ochtend' op Radio 1.

"Ik denk wel dat deze regering het einde van het jaar zal halen. Er is geen andere keuze. Als je kijkt naar de cijfers die de Vlaamse Vivaldi-partijen nog halen in de peilingen, dan denk ik dat men geen andere keuze heeft dan door te doen en proberen uit te pakken met de resultaten van deze regering."

"Net dat zal heel moeilijk zijn in deze internationale context. Het zal heel moeilijk zijn voor deze regering om een positief bilan voor te leggen in 2024."