Zal de Vivaldi-regering de rit tot 2024 uitzitten? Premier De Croo antwoordt

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Zal de Vivaldi-regering het volhouden tot aan de verkiezingen in mei 2024? Die vraag kreeg premier Alexander De Croo (Open Vld) voorgelegd tijdens een interview bij VTM Nieuws.

Voor Alexander De Croo kan er geen twijfel over bestaan dat zijn regering de rit uit zal doen. "Ik denk dat dat is wat men van ons verwacht. Men verwacht van een regering ook in moeilijke tijden, in tijden waarin je niet altijd applaus krijgt, het hoofd koel te houden."

"Als je premier bent of als je in een regering zit, dan moet je ook in moeilijke tijden het hoofd koel houden, de richting aanhouden en verder werken", aldus De Croo bij VTM Nieuws.

Open Vld, de partij van de premier, haalde in de Grote Peiling een zeer slechte score van 9,3%. "Dat is geen goed resultaat. Maar je kan niet van mij verwachten dat ik mij daardoor laat leiden."

"Op een moment van crisis verwacht je van een premier dat hij het hoofd koel houdt. We moeten onze mensen beschermen en we moeten onze toekomst beschermen, dat we de juiste hervormingen gaan doen."