"PS wil het falende beleid in Wallonië opleggen aan de Vlaming"

door: MRO
Paul Magnette - Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft ferm uitgehaald naar PS-voorzitter Paul Magnette. Volgens de voorzitter van N-VA wil PS 'het falende beleid dat al decennia wordt toegepast in Wallonië opleggen aan de Vlaming'.

Bart De Wever reageerde op een interview van Paul Magnette in Het Laatste Nieuws. Hij weerlegt uitgebreid wat hij 7 onwaarheden noemt die Magnette verkondigt en besluit dat Magnette het Noorden kwijt is.

"'Tout va très bien madame la marquise', lijkt de boodschap van de PS-voorzitter te zijn. België is volgens hem op weg om het “Zweden aan de Noordzee” te worden. Maar met de slechtste begroting en de laagste economische groei van Europa, een stilvallende arbeidsmarkt, een stijgende rente en een toenemende schuldenberg lijkt Magnette vooral het Noorden kwijt te zijn", aldus De Wever.

"De PS wil het falende beleid dat al decennia wordt toegepast in Wallonië opleggen aan de Vlaming. Hij wil “geen Vlaamse hervormingen” en noemt de Vlaamse partijen “selectief doof”. Vivaldi zal de rit tot 2024 uitrijden en de PS doet nadien het liefst gewoon verder."

"Dat is op zich niet verrassend, want nooit kende dit land een regering die het PS-programma zo volgens de letter uitvoerde als de regering-De Croo. Het staat in schril contract met de programma’s van sommige Vlaamse partijen die deze regering ondersteunen. Die lijken eerder ritueel verbrand."