Premier De Croo spreekt klare taal over wat Van Quickenborne en Rousseau uitspookten

door: BVDO
Vivaldi - regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

In 2023 kregen we enkele schandalen over politici te verwerken. Vincent Van Quickenborne en Conner Rousseau speelden de hoofdrol in die verhalen.

Bij Vincent Van Quickenborne plasten gasten van zijn verjaardagsfeestje tegen een politiecombi. Conner Rousseau werd dan weer betrapt op racistische uitspraken.

“Ik was daar heel boos over”, zegt premier Alexander De Croo aan Het Nieuwsblad. “Boos op de gasten van Vincent, maar ook op de insinuaties dat hij er een actieve rol in speelde, wat niet zo was.”

En dan was er ook Rousseau nog. “Ik denk dat de zatte nacht van Conner in Sint-Niklaas er bij veel mensen zwaar ingehakt heeft. Woorden kunnen pijn doen. Anderzijds, Conner heeft de juiste keuze genomen door een stap opzij te zetten. En door in een begeleidingstraject te gaan met justitie.”

Die zaken komen de politiek echt niet ten goede en kunnen mogelijk het succes van extreme partijen in de peilingen mee verklaren.

“Mensen kijken vooruit en maken zich zorgen. En terecht, er zijn veel donderwolken voor ons. Mensen stellen zich de vraag: wie verdedigt mij? Ik zal op het einde van mijn regeerperiode mijn rapport voorleggen en tonen wat ik gedaan heb. En hoe ik de toekomst veilig zal stellen.”