Premier De Croo verklapt: Dit wordt vrijdag besproken op het Overlegcomité

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag 22 januari is er een nieuw Overlegcomité. Premier Alexander De Croo (Open Vld) licht een tipje van de sluier en kondigt aan dat er zal worden gesproken over de niet-medische contactberoepen.

Zullen we binnenkort opnieuw naar de kapper of de schoonheidsspecialist kunnen? "We zullen een evaluatie maken van maatregelen die vandaag in bepaalde sectoren gelden, bijvoorbeeld voor de niet-medische contactberoepen", vertelde Alexander De Croo afgelopen donderdag in de Kamer.

Een groot deel van de mensen snakt naar meer vrijheid na maanden met bijzonder strenge maatregelen, maar de eerste minister vertelde dat hij op dit moment geen perspectief aan de bevolking kan bieden.

"Ik begrijp dat veel mensen om een perspectief en een duidelijke richtdatum vragen. Wij moeten durven toe te geven dat de realiteit vandaag dat onmogelijk maakt. Het is onmogelijk om vandaag een datum te geven waarop een en ander zal gebeuren, vooral gelet op de heersende ongerustheid over de B1.1.7-variant."

"Het enige wat wij kunnen garanderen, is dat wij op dagelijkse basis de evaluatie maken en dat wij ons op dagelijkse basis de vraag stellen of wij de strenge maatregelen die vandaag gelden, moeten aanhouden. U kunt er zeker van zijn dat wij die heel strenge maatregelen geen dag te veel zullen aanhouden, omdat u ook van ons kunt verwachten dat wij bijzonder voorzichtig zullen zijn."