Premier De Croo: "Zij zijn niet degenen die je een bijkomende belasting moet opleggen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De kostprijs van de coronacrisis is torenhoog en dus zal de regering op zoek moeten naar extra inkomsten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt echter niet dat de kleine zelfstandige of de werkende Belg extra belast moet worden.

"In mijn ogen is het belangrijk, als we hier terug bovenop moeten komen, dat je degenen die de schouders zijn die er ons er weer bovenop gaan tillen niet gaat belasten. Dan gaan we er niet uit geraken."

"Degenen die er ons uit moeten halen, zijnde mensen die werken, mensen die ondernemen, mensen die investeren, dat zijn niet degenen die je een bijkomende lage belasting moet opleggen want anders gaan we het potentieel onderuithalen", vertelde Alexander De Croo afgelopen weekend in De zevende dag.

De eerste minister haalt als voorbeeld voor nieuwe inkomsten een digitaks aan. "Voor bijvoorbeeld de wereldwijde digitale ondernemingen die de voorbije maanden hun activiteit hebben zien ontploffen, daar kunnen we via een gecoördineerde digitaks er wel voor zorgen dat hun faire bijdrage versneld wordt ingevoerd."