PVDA weet zeker: "Zo gaan wij in 2024 stemmen afsnoepen van Vlaams Belang"

door: STS
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA zegt er alles aan te willen doen om te voorkomen dat N-VA en Vlaams Belang in 2024 samen een absolute meerderheid kunnen vormen.

PVDA gaat er in de jongste peilingen op vooruit. De extreemlinkse partij overtuigt momenteel 8,9% van de Vlamingen, waarmee ze over Groen wipt.

De kersverse nieuwe voorzitter, Raoul Hedebouw, let de lat hoog. Hij wil bij de verkiezingen in 2024 stemmen afsnoepen van Vlaams Belang.

"We weten dat N-VA en Vlaams Belang het land willen splitsen wanneer ze in 2024 samen 51% van de stemmen halen", zei Hedebouw op Eén.

"Dan komt een nationale solidariteitspartij als de PVDA natuurlijk van pas om te zeggen: nee, jullie gaan geen 51% halen, wij gaan stemmen terughalen bij het Vlaams Belang en gaan links versterken. Ik denk dat dat het signaal is met de PVDA."

Rebelse partij

Hoe Hedebouw kiezers wil weghalen bij het Vlaams Belang? "Door duidelijk te maken dat Vlaams Belang een vals Belang is. Als het is om de loonwet te stemmen, die de lonen van de werknemers op 0,4% blokkeert, wie stemt er dan mee? Vlaams Belang."

"Wie stemt er tegen als ik voorstel om de lonen van de ministers met de helft te verminderen? Het Vlaams Belang natuurlijk. Die zijn mee met die elite-redenering."

"De PVDA, authentiek links, is de echte rebelse partij. Dat voel ik in de cafés in Vlaanderen."