Sp.a-voorzitter Conner Rousseau verklaart het succes van Frank Vandenbroucke

door: WVDS
Conner Rousseau Frank Vandenbroucke Meryame Kitir
Afbeelding bron: sp.a

Frank Vandenbroucke krijgt lovende kritieken in de eerste weken als minister van Volksgezondheid. Hij spreekt duidelijke taal, wekt vertrouwen en kan beleid voeren. Dat zijn volgens Conner Rousseau, die Frank terug in de politiek bracht, de redenen waarom hij nu al zo populair is.

“Toen ik hem had gevraagd om mee te doen aan onze nieuwe manier van politiek hebben we ook de afspraak gemaakt om het verleden achter ons te laten. Op die manier is hij heel goed onthaald geweest in onze partij”, vertelt Conner Rousseau aan Redactie24.

“We zijn echt wel twee verschillende personen, toch hebben we dezelfde ideologische visie.  We zijn allebei hervormers en vooruitstrevend, we willen niet in de oude politieke houding blijven hangen.”

“We hebben ervoor gezorgd dat er een momentum was voor Frank waarop alle ogen op hem gericht waren. Hij is goed in zijn job en mensen appreciëren hem en vertrouwen hem. Hij brengt terug een goede sfeer in de Wetstraat die er al een tijdje niet meer was.”

Frank is als een stevige kapitein, daar hebben we nu nood aan

“Ik doe aan politiek om het beter te maken voor de mensen en als je ziet hoe hij onthaald wordt en hoe goed hij het doet, dan ben ik zeer tevreden. Mensen hebben in deze storm nood aan een stevige kapitein die het schip terug naar een veilige haven kan leiden.We hebben nood aan iemand die goed aan beleid kan doen en dat is hij.”

“Er is duidelijk een lijn. We zitten op een moeilijk moment, maar er is terug een goede sfeer en vooral een sérieux. Politici moeten vooral niet te vol zijn van zichzelf en stap voor stap, door goed bestuur, terug het vertrouwen van mensen winnen.”

“We gaan scherp zijn en alles in vraag blijven stellen. We zijn nog niet tevreden daarvoor moeten we onze beloftes nog waarmaken. Dan pas kunnen we tevreden zijn.”