Theo Francken (N-VA) deelt schokkende beelden: “Na twee jaar naïef Vivaldi verwelkomingsbeleid”

door: PMN
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken was nog een tijdje staatssecretaris van Asiel en Migratie. Hij deelt op zijn Twitter schokkende beelden.

Theo Francken deelde op zijn Twitter een filmpje. We zien hoe asielzoekers gewoon op straat moeten slapen omdat er geen plaats meer is.

“De asielinstroom in België is al maanden erg hoog. Met 3.326 asielaanvragen stellen we in september een stijging van asielaanvragen vast van meer dan 16%”, legt Theo Francken uit.

“Het opvangnetwerk van meer dan 27.000(!) plaatsen is verzadigd, de diensten zijn aan het einde van hun Latijn, mensen krijgen geen opvangplaats en slapen op straat.”

“Deze paarsgroene regering ging het 'humaner' aanpakken, maar op het terrein zien we enkel chaos en menselijke ellende. Tijd voor verandering.”

N-VA heeft een tienpuntenplan klaar die uitweg zou moeten bieden uit de crisis. Zo wil de partij onder meer opnieuw ontradingscampagnes invoeren. Ze willen ook een asielquota instellen en een herstart van een gedwongen terugkeer van illegale families.

“Geen van deze maatregelen op zich is zaligmakend, daarvoor is migratie een te complex gegeven en illegale migratie al zeker”, gaat Francken verder.

“Toch reiken we hiermee een aantal handvaten aan om te kiezen voor e?chte verandering. Veel Van onze voorstellen hangen als wetsvoorstel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.”

“Ze kunnen quasi onmiddellijk gestemd worden en zo impact hebben op de huidige asielcrisis. We zullen hiertoe de nodige stappen ondernemen.”