"Tijd om stekker uit regering te trekken en verkiezingen uit te schrijven"

door: MRO
Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

De regering-De Croo verkeert in een diepe crisis. Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken is het hoog tijd om de stekker eruit te trekken en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Na de moord op een agent door de geradicaliseerde Yassine M. werd het ontslag van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) geëist. Vorige week stapte staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) op na fouten in de begroting.

Voor Theo Francken is de maat nu wel vol. "Wat ik ervan begrepen heb. Dus diegene (De Bleeker) die de waarheid sprak over de desastreuze begroting moest ontslag nemen, diegene (De Croo) die de bevolking wil blijven voorliegen over de echte toestand van onze rampzalige staatskas mag blijven."

"De minister (Van Quickenborne) die - na de terroristische moord op een onschuldige agent - de politievakbonden vals betichtte van politieke spelletjes en plat loog op TV over de seponeringen bij agressie tegen politie, mag ook blijven."

"Diegene (Bouchez) die niet meer akkoord is met het groene dogmatisme en de blokkering van de verkoop van militair materieel aan trouwe bondgenoten het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne, mag de bonen vreten omdat er ‘een militair geheim’ gelekt is, maar de groene minister (Gilkinet) die de verkoop blokkeert en een megadiplomatieke rel veroorzaakt met het VK die mag gewoon op zijn stoel blijven zitten."

Voor Francken kan het zo niet langer verder. "Ik denk dat het tijd is om de stekker uit deze regering te trekken, het collectief ontslag aan te bieden aan het paleis en nieuwe verkiezingen uit te schrijven", schrijft hij op zijn Facebookpagina.