Van Grieken wil splitsing sociale zekerheid: “PS koestert werklozen want werkende Vlamingen betalen hen”

door: WVDS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang wil een splitsing van de sociale zekerheid. Dat vertelt voorzitter Tom Van Grieken aan onze redactie. Hij vindt ook dat de werkloosheid in de tijd beperkt moet worden, maar niet voor 50-plussers.

“Vlaams Belang is van oordeel dat de werkloosheid beperkt moet worden in de tijd, maar niet voor 50-plussers. In Wallonië en Brussel zien we vooral werkloosheid bij jongeren die in staat zijn om te werken.”

“In Vlaanderen is bijna iedereen aan het werk. We zien wel dat het vooral 50-plussers zijn die op het einde van hun loopbaan uitvallen. De Vlaming werkt zich te pletter, wordt uitgeperst als een citroen en wordt het op het einde van de rit niet meer nuttig geacht. We moeten kijken naar een andere loopbaan met meer pauzes waardoor mensen langer aan de slag kunnen.”

Tom Van Grieken wijst ook op het grotere aantal werklozen in Wallonië. “In Wallonië is er helemaal geen goede opvolging van werklozen. Wanneer men een leefloon krijgt, wordt dat betaald door het federale niveau en dat wordt betaald door Vlamingen. De PS koestert de werklozen want de Vlamingen betalen voor de werklozen.”

“Eigenlijk zeggen de socialisten en de PTB in Wallonië: ‘je hoeft niet te werken, de Vlaming zal wel uw leefloon betalen’. Dat moet stoppen en daarom moeten we de sociale zekerheid splitsen.”

“Vlaams geld gaat dan naar Vlaamse mensen en Waals geld naar Waalse mensen. De PS en de PTB hangen de populaire uit want Vlaanderen betaalt de rekening toch. Het is alsof Magnette en Hedebouw rondjes geven op café en de rekening doorgeven aan de werkende Vlaming.”

Bekijk het gesprek met Tom Van Grieken in onderstaande video.