Vandenbroucke: "Ik heb een boodschap voor wie zich niet liet vaccineren"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf 1 september worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil echter nog een boodschap kwijt aan de mensen die zich nog niet lieten vaccineren.

De minister schrijft op zijn Facebookpagina dat we vanaf 1 september moeten genieten van onze herwonnen vrijheid, maar maant wel aan om voorzichtig te blijven. De delta-variant wint immers aan kracht.

"Onze vrijheid organiseren op een veilige manier de volgende weken, dat is wat we nu moeten doen. Want al belanden - dankzij het succes van de vaccinaties - veel minder mensen in het ziekenhuis, de veel besmettelijke delta-variant wint aan kracht."

De minister richt zich opnieuw tot de personen die zich nog niet lieten vaccineren.

"De voorbije weken zijn weer meer mensen in het ziekenhuis beland, voor het overgrote deel mensen die niet gevaccineerd zijn. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om die vaccinatiegraad nog hoger te krijgen, maximaal zelfs. In heel het land."

"En dus heb ik een duidelijke boodschap voor wie zich nog niet liet vaccineren: doe dat. Want niet alleen de gezondheid en vrijheid van anderen hangt daarvan af, maar ook die van jou. Vaccineren is de enige manier om allemaal weer een normaal te leiden, ook voor zij die wél de verantwoordelijkheid hebben genomen om zich te laten vaccineren."