Vandenbroucke wil niet weten van versoepeling: "We hebben dat aan de bevolking beloofd"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil op dit moment absoluut niet weten van het schrappen van de coronabarometer.

"Iedereen kijkt uit naar het einde van deze vijfde golf en iedereen wil graag dat we de maatregelen die er nog zijn verder versoepelen", sprak hij in de Kamer.

"Maar wel op een veilige manier. En om veilig te versoepelen hebben we met elkaar een afspraak gemaakt. Over een stappenplan op basis van de coronabarometer."

"We hebben aan de bevolking beloofd dat we ons aan die barometer zouden houden. Ik ben een beetje verbaasd als ik hier en daar al pleidooien hoor om die barometer in de vuilbak te gooien."

"Als we ons woord willen houden ten aanzien van de bevolking, en voorspelbaar willen zijn, moeten we dat niet doen. Dus we gaan niet vandaag plotseling een datum vastprikken. Zo werkt die barometer niet."

Telewerk

"We gaan kijken wat er gebeurt in de ziekenhuizen en de last die daar nog weegt, en hoe die last geleidelijk weg trekt. Ik hoop dat we op die basis snel kunnen schakelen in de barometer. En dan zullen we ook nadenken over de verplichtingen die er nog zijn met betrekking tot het telewerk."

"Maar dat is wat deze barometer als afspraak inhoudt; niet dat we nu plotseling een datum uit onze hoed zouden toveren, niet dat we met andere maatregelen zouden komen, maar dat we dit stappenplan van veilig versoepelen ook afwerken."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24