Veel discussie over verplichte fietscursus voor 60-plussers: "Eerst de wielertoeristen op cursus"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Carl Decaluwé ziet dat er meer ernstige ongevallen met fietsers gebeuren en wil daarom alle 60-plussers verplicht op fietscursus sturen. Dat lokt heel wat reacties uit bij onze lezers.

De gouverneur lanceerde het idee van een verplichte fietscursus voor 60-plussers. We vroegen onze lezers of zij dit een goed voorstel vinden. Een greep uit de vele reacties.

"Dat ze de jeugd en wielertoeristen ook maar op cursus sturen, niet enkel 60 plussers. Veel fietsers, niet allemaal, vegen hun laars aan de verkeersregels."

"Dat hangt van persoon tot persoon af! Er zijn er die veel rijden, jong en oud. Ik ben zelf 69 en geef toe dat de reflexen minder zijn tegenover onze jeugdjaren, maar sommige jongeren kunnen ook nog bijleren. De held uithangen doen wij niet meer. Laat ons zeggen: respecteer mekaar. Ik denk dat dit het grootste probleem is tegenwoordig. Als oudere krijg je ook nogal rap een middelvinger opgestoken omdat er zijn waar het niet snel genoeg bij gaat."

"Eerst moeten de wielertoeristen op cursus. Elk jaar voor het begin van het nieuwe seizoen, dat is meer dan nodig. Je hebt er die kinderen omver rijden, die nochtans van ver gezien kunnen worden."

"Het probleem is dat er veel niet bekwaam zijn om 20 à 25 km per uur te rijden met hun elektrische fiets. Als ze niet elektrisch rijden zouden ze met moeite 15 per uur rijden."

"Dit is onnodig. Wij zijn toch geen kleuters. Waar gaan ze ons nog mee lastig vallen?"