Vlaams Belang lanceert petitie tegen "harteloze maatregel"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang is het niet eens met de invoering van de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. De partij spreekt van "een harteloze maatregel" en is met een petitie gestart.

Vorige week vrijdag besliste het Overlegcomité om in te grijpen en de leeftijd voor de mondmaskerplicht te verlagen van 12 jaar naar 6 jaar. Dat zint het Vlaams Belang niet, en de week extra kerstvakantie evenmin.

"Jan Jambon, Alexander De Croo en co willen de leerachterstand van onze kinderen niet alleen vergroten, ze willen ook nog eens de ontwikkeling van onze kinderen verhinderen", zegt VB-voorzitter Tom Van Grieken.

"Want de twee maatregelen zijn geïsoleerd al hardvochtig genoeg, samen getuigen ze van volstrekte arbitraire waanzin."

CO2-meters

"Het kan anders. Zo kunnen we denken aan het verminderen van intensieve contacten tussen kleine kinderen en de zwakkeren - want de kinderen zelf worden niet of amper ziek."

"Daarnaast pleiten we voor betere ventilatie, CO2-meters in iedere klas en desnoods een preventieve teststrategie voor elke leerling. Dit is toch allemaal te verkiezen boven mondmaskers voor de allerkleinsten en drastische schoolsluitingen. Laten we leren uit de vorige fouten, in plaats van onze kinderen te duperen."

Download nu de gratis app van Redactie24